Indlæser...

Diamant Uddannelsen

Diamant Uddannelsen

På græsk - adámas - betyder ubrydelig. Diamanter er de ældste ædelsten og hårdeste råvarer på jorden, som også bruges til dekorative formål. Diamanter består af krystalliseret carbon, der blev skabt for mange år siden, under enorm varme (ca. 1.250 °) under højt tryk (40-60 atmosfærer) i en dybde på 150-200 km i smeltepuden af ​​glødende lava. Vulkanudbrud smider de rå krystaller til overfladen. De fleste diamanter er over 100 millioner år gamle.

Diamanters 4 C'er

Karat

Vægtenheden som diamantens størrelse udtrykkes i. 1 karat svarer til 0.2 g, hvilket svarer til 100 points. Ct er forkortelsen for karat.

Diamond slibning

Diamanter i denne kategori er de øverste i hierarkiet, og meget sjældne grundet deres perfekte interaktion mellem facetter og lys. Disse diamanter reflekterer lyset bedst, og skinner mest intenst af alle diamant kategorier.

Diamond Cut Signature

Disse diamanter betragtes som værende af fineste slibning. Facetternes interaktion viser en god balance, og giver diamanterne ild og lys.

Diamond Cut Ideal

Diamanter i denne kategori udstråler mindre ild og lys sammenlignet med den ideelle slibning, og udstråler lidt mørke.

Diamond Cut Meget god

Disse diamanter reflekterer mindre lys og glans.

Diamond Cut Good

Diamant klarhed

Denne skala for klarhed går fra fejlfri til intern fejlfri. Disse diamanter indeholder ingen indeslutninger. Internt fejlfri diamanter må kun indeholde svage eksterne pletter, som kan fjernes ved efterpolering. Fejlfri og interne fejlfrie diamanter er meget sjældne.

Diamant klarhed FL - IF

Diamanter med denne klarhed må indeholde meget meget få indeslutninger, som er ekstremt svære at opdage under et 10X forstørrelsesglas, og umulige at se for det blotte øje.

Diamant klarhed VVS1 - VVS2

Diamanter med denne klarhed indeholder få og små indeslutninger, der kan ses under et 10X forstørrelsesglas men usynlige for det blotte øje.

Diamant klarhed VS1 - VS2

Diamanter i denne gruppe indeholder små indeslutninger, der kan ses under et 10X forstørrelsesglas.

Diamant klarhed SI1 - SI2

Diamanter, der indeholder små indeslutninger, som kan ses under et 10X forstørrelsesglas samt for det blotte øje ved nærmere undersøgelse.

Diamant klarhed I1

Disse diamanter indeholder synlige indeslutninger, der kan påvirke diamanternes glans. Indeslutninger i disse diamanter kan ses med det blotte øje.

Diamant klarhed I2 - I3

Diamant farve

D diamanter er de smukkeste hvide og farveløse; den mest sjældne farve og sten af den højeste værdi.

Diamant farve D

E diamanter er de anden højeste på farveskalaen for de “farveløse” sten. E diamanter betegnes som sjældne hvide, og er utrolige fine.

Diamant farve E

F diamanter er de sidste på skalaen over de “farveløse” sten, og betragtes som sjældne og fine diamanter.

Diamant farve F

G diamanter er de første på skalaen for “næsten farveløse”; og er meget værdifulde, De har små spor af hvid farve.

Diamant farve G

H diamanter er på “næsten farveløs” skalaen, og har en anelse farve. Farven i H diamanter opdages kun, når man sammenligner med andre farveløse diamanter.

Diamant farve H

I diamanter er svagt tonede, og betragtes som “næsten farveløse”. Den smule farve I diamanter indeholder, kan ses.

Diamant farve I

J diamanter er de sidste på skalaen over de “næsten farveløse” sten. Den anelse hvide farve, de indeholder, kan ses.

Diamant farve J

Svage farveløse diamanter er skaleret fra K til Z, og ​​betragtes som svagt farvede til farvede diamanter; fra lysegul til gul.

Diamant farve KZ

HVAD ER ET DIAMANTCERTIFIKAT?

Design dit produkt

Diamanter er naturlige sten og hver diamant har unikke indre og ydre karakteristika. Ud over størrelse og farve bestemmer indre aftegninger også stenens karakteristika. En diamants værdi bestemmes ud fra en kombination af disse kvaliteter.

De fire vigtige karateristika, der bruges til at klassificere en diamant, er kendt som diamanters 4 C'er: farve, klarhed, slibning og carat. Disse karakteristika vurderes af professionelle og bliver ofte detaljeret dokumenteret. Dette dokument kaldes et diamant certifikat. Disse certifikater er vigtige, da de viser kvaliteten og værdien af diamanten i dit smykke.

GL CERTIFIKEREDE DIAMANTER

Design dit produkt

Alle GL diamanter er nøje udvalgte blandt de troværdige leverandører, der er lande deltagende i Kimberle processen. GL certificerede diamanter er H i farve, VS i klarhed og Meget god slibning. GLAMIRA leverer GIA certificerede diamanter såvel som GL certificerede diamanter.

GIA CERTIFICEREDE DIAMANTER

Design dit produkt

Der er mange lokale og internationale vurderingsinstitutter, der leverer diamant certifikationer som GIA, HRD, IGI, AGS osv. GIA (Gemological Institute of America), et non-profit institut indenfor gemmologi, er det bedst kendte og mest respekterede diamant vurderings institut i verden. GLAMIRA giver dig muligheden for at bestille et produkt med en GIA certifikeret diamant, hvor du kan personliggøre farven, klarhed og slibningen af diamanten, du ønsker.