Indlæser...

Fødselssten Guide

Januars

Granat

Februars

Ametyst

Marts

Akvamarin

Aprils

Diamant

Majs

Smaragd

Junis

Perle

Julis

Rubin

Augusts

Peridot

Septembers

Safir

Oktobers

Pink Turmalin

Novembers

Citrin

Decembers

Tanzanit

Januars Fødselssten - Granat

De ligner de røde frø fra et granatæble, og denne ædelsten har fået sit navn fra det engelske ord fra det 14. århundrede "gernet", hvilket betyder mørkerød. Disse smukke sten kommer i forskellige farver, den mest almindelige tilbageværende mørke rige røde farver, der spænder til dyb violetrød. De er slidstærke sten som kan findes overalt i Wyoming, Tjekkiet, Grækenland, Rusland, Tanzania, Madagascar, Sri Lanka og Indien.

Granat symboliserer sandhed og tro. Disse ædelsten blev antaget for at holde bæreren beskyttet under rejser, beskyttede dem mod ulykker langt hjemmefra og have evner til at beskytte deres ejere mod mareridt. Granaten symboliserer dybe og varige venskaber. Giv Granaten til en, hvis venskab du værdsætter højt. Granaten blev endda rost for sine helbredende kræfter, og det siges at have helbredende egenskaber for hjertet og lungerne.

Gennemse vores samling af Granatsmykker og vælg den perfekte gave til dem, der har fødselsdag i januar, ved at sende dem ønsker om velvilje, lykke og sundhed.

Februars Fødselssten - Ametyst

Kvarts mineralarter, Ametyst varierer i deres lilla farve, fra rødlig lilla til lys gråviolet. Ordet ''amethystos'' kommer fra græsk, hvilket betyder ''ikke beruset'', og da den lilla farve lignede vin, er det ikke tilfældigt, at ''methy'' også er et ord for vin. Ametyst kan findes rundt omkring i verden inklusiv i USA, Mexico, Brasilien, Canada, Afrika, Italien, Tyskland og Rusland.

Ametyst, der viser drama og spænding med sin usædvanlige farve, er en let genkendelig perle. De gamle bærere troede, at den kunne beskytte dem mod berusethed og forgiftning. I dag er disse slående sten forbundet med stabilitet, fred, balance, oprigtighed og en rolig disposition. Den blev også brugt som medicin i middelalderen for at forbedre søvn og skærpe intellekt, og de er fortsat anset for at være effektive til helbredelse af tilbagetrækningssymptomer af enhver form for afhængighed, hovedpine, søvnløshed og generel helbredelse.

Se vores samling af Ametyst smykketilbud. Ikke bare til dem som blev født i februar måned, men giv dem som en gave, da den giver ekstra varme, styrke og mod.

Marts Fødselssten - Akvamarin

Denne ædelsten er opkaldt efter dens kølige og rolige farver, som om du bærer en bølge fra havet, og den bærer betydningen af ​​havvand i selve navnet. Det blev endda antaget, at akvamarinerne kommer fra sirenernes kurve, som blev vasket op på kysten. Disse lyse ædelsten kan findes i Brasilien, Kina, Colombia, Rusland, Indien og USA.

På grund af deres tilknytning til havet, var akvamariner hellige sten for sejlerne og lovede dem en sikker rejse. På grund af deres beroligende farve, menes de at bringe stilhed og fred til den, der bærer den. Romerne troede at Akvamarinsmykker kunne hjælpe med at forene med fjenderne, nogle troede på, at disse sten kunne genoplive kærlighed mellem mennesker.

På grund af deres beroligende virkning, anses Akvamariner stadig for at være nyttige til mental sundhed og til at dyrke den indre ro. I oldtiden blev disse ædelsten brugt til at helbrede enhver infektion og blev anset for magtfulde til helbredelse af lidelser i øjet.

Smykker med akvamariner vil være en dejlig gave, ikke kun til dem som er født i marts, men også som en gave til bruden, da den symboliserer lang enhed og kærlighed.

Aprils Fødselssten - Diamant

De heldige som er født i april, kan kalde den mest værdsatte ædelsten, diamanten, for deres Fødselssten. Fra det græske ord "adamas", som betyder uovervindelig. Denne diamant fortjener virkelig den titel. Den hårdeste og mest holdbare sten står derfor som et symbol for den evige kærlighed. Disse ædelsten er også specielle for deres brede vifte af farver, fra de mest kendte krystalhvide til de meget mørke sorte. Diamanter i dag mines primært i Sydafrika, Indien, Brasilien, Canada og Australien.

Diamanter er blev værdsat lige siden de gamle tider, selv før 400 f.Kr. Sanskrittekster nævner allerede undringen over disse krystaller. Mange legender er blevet forbundet med disse ædelsten. Det blev antaget, at diamanter blev skabt en af lynbolt, der ramte jorden. Grækerne troede at diamanter var Guds tårer eller splinter fra stjerner.

Man mente at de havde magiske krafter, på grund af legenderne om diamanterne og deres glimtende ild og glans. Stenen repræsenterer troskab, loyalitet, ærlighed, renhed og kærlighed. Dette er grunden til, at diamanter også ofte vælges som forlovelsesring. Disse ædelsten blev anset for at have ekstraordinære helbredende kræfter, de kunne helbrede sygdomme relateret til hjernen, og på grund af renheden forbundet med dem, var de i stand til at tage hvilken som helst slags gift ud af kroppen.

Den giver styrke og er symbolet på den evige kærlighed til dem, der ikke kun er født i april, men også dine elskede.

Majs Fødselssten - Smaragd

Med sin lyse grønne farve kan Smaragd kaldes symbolet for foråret, og det er derfor ikke overraskende, at det er den vigtigste Fødselssten for dem, der er født i maj, hvor naturens grønne er så slående. Med deres levende farver, jo mere intens dens grønne farve er, jo mere værdifulde er Smaragden, nogle gange udviser den endda et blåligt skær. Smaragdens navn kom indirekte fra det græske ord "smaragdos", hvilket var navnet på mange slags grønne sten. Disse sten kan findes i Colombia, Brasilien, Pakistan, Rusland, Australien, Sydafrika, Indien, Norge og USA.

Smaragder, med deres dybe grønne farve, symboliserer fornyelsen af ​​livet og besidder funktioner, der kan påvirke dit liv såsom troskab, loyalitet og venskab. Der er fortalt mange myter om Smaragden. Romerne associerede Smaragder med gudinden Venus, som repræsenterede frugtbarhed, godhed og skønhed. Man mente at deres helende krafter kunne forhindre epilepsi, stoppe blødning og nedsætte feber.

Giv din elskede, som blev født i maj, en gave med alle de lyse forårsfarver med disse funklende dybe grønne Smaragd-sten.

Junis Fødselssten - Perle

De eneste ædelsten, der er skabt af levende væsener, østers og muslinger. Perler gør, dem der er født i juni, heldige at have en ekstraordinær Fødselssten. Varierende fra de mest fundne hvide til sjældnere sorte, er perler vidunderlige gaver fra oceanerne. Perlernes navn stammer fra det latinske ord "perna", som betyder "ben" på grund af den åbne mollusk-skals lighed med et fåreben. I dag kommer perler mest fra Japan, Kina, Australien, Filippinerne og Indonesien.

Perler har været meget værdsat siden tiderne i det gamle Ægypten. Siden da er legender og myter begyndt at florere og disse ædelsten bliver kaldt for tårer fra månen, og de er i stand til at bringe næstekærlighed, uskyld og troskab. De menes at have helende krafter, som kan kurere mange forskellige sygdomme, selv sindssyge. Indtil denne dag bruges perler som medicin i Asien.

Perler, renhedens symboler, kan være det bedste valg til forlovelsesringene for at demonstrere de reneste følelser, du har for din elskede.

Julis Fødselssten - Rubin

De blev kaldt "glødende sten" i oldtidens asiatiske historier, rubiner tilhører ikke tilfældigvis dem, der blev født i juli, da den også bringer sommervarmen. Rubinens navn kommer fra det latinske ord "ruber", som betyder "rød." Da rubinen er en af de fire kostbare sten, får den blandt andet sin værdi målt efter farven. Jo lysere og mere "blodig" rubinen er, jo mere værdifuld vil ædelstenen være. Deres ekstraoridnære farve og hårdhed, gør rubiner til en af de mest eftertragtede sten i verden.

Rubinen kan fås i Burma, Sri Lanka, USA, Indien, Australien, Pakistan, Nepal, Afghanistan, Brasilien, Myanmar og Thailand.

På grund af deres brændende røde farve er rubiner blevet symboler for lidenskab, styrkelse af mod, energi og beskyttelse af bærerne mod stridigheder og skadelige tanker. De er forbundet med vitalitet, mod og livskraft, der bringer succes i kærlighed. Af alle disse grunde er rubiner perfekt som forlovelsesringe for at vise den glødende styrke af din passionerede kærlighed.

Augusts Fødselssten - Peridot

Peridot, som er blandt de ældste ædelsten, kendt af mennesker, er stenen til dem, som er født i august. Peridot, som er solens symbol, bringer en lys grøn farve til sommerens sidste måned. Peridots er en af de sten, som ikke kommer i forskellige farver, men i stedet varierer i deres lyse grønne farve, fra olivengrøn til en mørkere, brunlig nuance. Peridots kan findes i Brasilien, Burma, Australien, Kenya, Mexico og Sri Lanka.

Peridot-navnets oprindelse er ikke fuldstændig klart, men det menes at stamme fra det græske ord "peridona", som betyder "giver masser". Ædelstenen bærer denne betydning til den dag i dag, da det menes at Peridot bringer velstand og lykke. På grund af den nævnte symbolik på solen, menes Peridoter at hjælpe med depression, sænke mængden af ​​stress og reducere negative følelser, slippe af med toksinerne fra kroppen og endda at være hjælpsomme for hår, hud og negle.

Peridot er ikke kun den perfekte gave til dem, der blev født i august for at bringe dem velstand og sommerlys, men den er også perfekt til forlovelsesringen, da de siges at gøre alle menneskelige relationer og det ægteskabelige liv mere harmoniserede.

Septembers Fødselssten - Safir

Safiren, som har været populær siden Middelalderen, er ædelsten til dem, som er født i september. Disse ædelsten kommer i ret mange forskellige farver, men de er mest kendt for deres rige blå farve. Selv navnet stammer fra flere gamle sprog, men en af hovedforklaringerne er det latinkse ord "sapphirus", som betyder "blå." Safir kan findes i Indien, Myanmar, Thailand, Vietnam, Sri Lanka, Kina, Australien, Brasilien, Afrika og Nordamerika.

På grund af farvenes beroligende kræfter menes safirer at bringe fred, harmoni og hjælpe med at fokusere dit sind. De er blevet antaget for at styrke visdommen siden Middelalderen. De symboliserer oprigtighed, troskab og loyalitet, og derfor vil smykker med safirer ikke kun være de perfekte gaver til dem, der blev født i september, men kan bruges som en perfekt forlovelsesring, der er i stand til at demonstrere hvor usædvanlig din kærlighed er. Safiren var endda ædelstenen, der blev brugt til prinsesse Dianas forlovelsesring, hvilket beviser den kongelighed, denne sten bærer!

Oktobers Fødselssten - Pink Turmalin

Turmalin kommer i forskellige nuancer og farver, men den lyse, skinnende pink Turmalin er den, som er dedikeret til oktober måned. Generelt betyder navnet "sten af blandede farver" og kommer fra det Sinhalese ord "tura mali". Måske på grund af deres farve er pink turmalin forbundet med hjertechakra, og det siges at åbne hjerterne for ubetinget kærlighed. Pink Turmalin kan findes i Brasilien, Sri Lanka, Nigeria, Mozambique, Madagascar, Afghanistan, Pakistan og USA.

Mange legender omgiver denne ædelsten. I oldtiden blev turmaliner antaget for at give magisk beskyttelse mod ondskab og det siges at være stenen, der indeholder de fleste metafysiske kræfter. Pink Turmalin menes at være i stand til at berolige, reducere angst og stress.

Den pink Turmalin vil vise, hvor meget du værdsætter personen, når du giver den som gave, til dem som er født i oktober. Vis medfølelse, ømhed og hvor stærk din kærlighed er med den rosa Turmalin ædelsten.

Novembers Fødselssten - Citrin

Som for at bringe lys og varme i denne kolde måned blev Citrinen, med sine lyse farver, november måneds sten. Navnet på stenen er helt selvforklarende, for citrin minder om en lækker solid citrusfrugt. Disse sten kan fås i Brasilien, Bolivia, Afrika og Rusland.

Legenden siger, at citrinstenen er i stand til at åbne dit sind og dermed øge dine psykiske kræfter. De menes stadig at have helbredende og beroligende kræfter, at kunne lindre angst, nervøsitet og gøre din hverdag mindre stressende. Formentlig på grund af farven af denne lyse sten, er Citrinen forbundet med munterhed og glæde, hvilket giver bærerne mere håb og styrke i vanskelige situationer.

Citrin vil være det bedste valg som gave, ikke kun til dem som er født i november. Giv denne muntre sten og få et smil frem på dine elskedes ansigter!

Decembers Fødselssten - Tanzanit

Folk som er født i december har en usædvanlig sten dedikeret til dem. Tanzanit er en af de senest opdagede ædelsten. Med sin relativt moderne historie har Tanzanit alligevel allerede fået fascination og beundring for sin klare dybblå farve. Disse ædelsten er ret sjældne, og et af de få steder, der kunne kaldes heldige at have dem, er et område i Tanzania.

Da Tanzanit er helt ny historisk set, omgiver legender og myter den endnu ikke. Men Tanzanit blev bemærket af Tiffany & Co, hvilket gav stenen navnet på grund af dens oprindelse og den blev populær verden rundt, hvilket gør Tanzanit til en af de mest eftertragtede ædelsten i dag.

Smykker med Tanzanit vil være den bedste gave, ikke bare for dem som er født i december, men til alle du værdsætter. Giv en ædelsten, som helt sikkert vil skabe og ændre smykkers historie!