Indlæser...

Ædelsten Uddannelse

Ædelsten Uddannelse

Ædelstene er smukke mineraler, der bruges til at lave smykker. Men før smykker kan laves, skal ædelstene slibes og poleres. En ædelsten eller halvædelsten, især en slibet, poleret og brugt i et smykke.

4 Cs af Ædelstene

Ædelsten Farve (Farvetone-tone-mætning)

Alle naturlige ædelstene er unikke i deres farve. For at forstå betingelserne bedre og for at kunne identificere forskellige farveparametre er det vigtigt at fokusere på tre ting, når det kommer til ædelstene. Den samme type ædelsten kan have forskellige farveintensiteter, nuancer, renhed, mætning og tone. De vigtigste faktorer, der bestemmer en ædelstens farve er: farvetone, tone og mætning.

Farvetone er bare en primærfarve af ædelstenen, der repræsenterer en af ​​de vigtigste farver fra farve palet (regnbuen). At identificere farvetone er lige så simpelt som, at ædelstene er blå, rød, grøn eller gul.

Tone bestemmer hvor intens farven på ædelsten er. Det kan variere fra lys til mørk, ideelt set ville den mest værdifulde tone være neutral, hvilket betyder, at den ikke er for lys og ikke for mørk, men snarere et sted i midten. Ikke desto mindre, afhængigt af design og indstilling af smykker, kan forskellige toner se mere tiltalende ud end andre, og undertiden er det et emne om smag og personlig præference.

Mætning, kan kendes i renheden af farve og ædelstene med fremragende mætning vil indeholde små eller ingen brune eller grå nuancer. Jo mere naturlig ren i farven, jo mere værdifulde vil ædelstenen være.

Ædelsten Slibning

En av de viktigste faktorene som bestemmer ædelstenens kvalitet, er slibningen. Med 18 års erfaring inden for smykker og ædelsten er vi med til at omfavne kvaliteten af slibning for at maksimere gunsten af ​​hver og én ædelsten. En fremragende slibning vil afspejle kvaliteten af ​​ædelstenen, intensivere farven, minimere de synlige indeslutninger og primært øge det samlede visuelle udseende. Vi giver slibninger karakterer efter 4 niveauer: fair, god, meget god og fremragende. Ideelt set er næsten alle de ædelsten, der købes hos GLAMIRA, enten af ​​meget god eller fremragende slibning. En ædelstens skæring er altid indikeret i produktets detaljebeskrivelse.

Ædelstens Klarhed

Ædelstenens klarhed hentyder til stenens farve og klarhed. Jo færre indeslutninger det vil indeholde, desto bedre klassificering vil det have, og jo mere værdifuld vil ædelstenen være. Ædelstenens klarhed afhænger af typen. AAA-klarheden hentyder til meget rene sten, mens AA-klarheden hentyder til semirene sten. Ideelt set vil nogle ædelsten blive klassificeret som AAAA-kvalitet, hvilket betyder, at højeste klarhed gælder. Ædelstenens klarhed er altid angivet i produktets detaljeringsdel.

Ædelstens Karat Vægt (Størrelse)

Karat hentyder til målingen af ​​ædelstenen. Forskellige typer af sten vil have særlige tætheder (masse pr. enhedsmængde), derfor kan to perler, der ser identisk ud i størrelse, variere i vægt. For eksempel, en diamant er mindre tæt end en rubin, og derfor vil en 1-karat diamant se større ud end en 1-karat rubin.

Kostbare Sten

Smaragd

Safir

Rubin

Sorte diamant

Hvid safir

Smaragd

Rige og levende grønne ædelsten - deres navn stammer fra det græske ord " smaragdos", hvilket betyder grøn perle. En af de 4 vigtigste ædelsten. Sammen med diamanter, safirer og rubiner, kommer smaragder som undtagelser på grund af deres meget medfølgende overflade og betydeligt mindre hårdhed sammenlignet med andre ædelstene. Værdien af ​​smaragder er graderet af de 4 C'er, farve, slibning, klarhed og karat. Men for disse ædelsten er farven det vigtigste aspekt, hvilket gør de lyse levende grønne smaragder til de mest værdifulde. Klarhed er det næststørste kriterium. Da smaragder har mange indeslutninger, jo mere transparent stenen er, jo mere værdifuld vil den være. Disse sten kan nutildags for det meste findes i Colombia, Zambia, Afghanistan, , Australien , Østrig, {, a3}, Brasilien, , Madagascar, , Mozambique, , Namibia, , Nigeria, , Pakistan, , Rusland, Somalia, , Sydafrika, , Spanien, , Schweiz, Tanzania og USA.

Associeret med hjertet chakra, smaragder siges at være stenen for succesfuld kærlighed. De menes at bringe fred, troskab, forpligtelse, for at sikre venskab, loyalitet og medfølelse. Disse ædelsten har fascineret mennesker siden de gamle tider, og var Cleopatras favoritsten, og i det gamle Egypten mentes de at give evigt liv. Den helende kraft er den anden grund, til at smaragder er så fantastiske sten. Det antages, at de kan fungere som modgift, rense kroppen for ​​gift eller toksiner, og hjælpe med at komme sig efter infektionssygdomme. De siges at hjælpe med at helbrede hjertet, lungerne og endda genoprette det skrantende syn.

Smaragder blev betragtet som sten af ​​Venus, der kunne giver sikkerhed i kærlighed og forhold, hvilket gør dem til et af de bedste valg som forlovelsesringe og ud over dette, er de maj måneds traditionelle fødselssten.

Safir

Safirer kommer i en række forskellige farver og nuancer, blå er den mest populære og mest forbundet med denne dyrebare sten og ikke tilfældigt stammer navnet fra latin "sapphirus", hvilket betyder blå. En af de hårdeste sten på jorden - safirer er 9.00 på Mohs-skalaen, kun overgået af diamanter og moissanitter. Blandt de 4 C'er (farve, skæring, klarhed og karat), er farven det vigtigste egenskab, der bestemmer safirens værdi. De mest værdifulde safirer vil være af den rige, levende blå farve, ikke for mørk og uden gråt skær. Disse dyrbare sten findes i dag på Sri Lanka, i Vietnam, Kina, Thailand, Australien, USA, Madagascar og Østafrika.

Mange myter og overbevisninger omgiver safirerne. Gamle persere troede at himlen var malet blå for at ligne safirens farve. De forblev de vigtigste kongelige ædelsten i moderne tid, og safir er også den ædelsten på forlovelsesringen, som blev givet til Lady Diana af prins Charles. Safirer antages for at berolige angst, berolige nerverne, gøre tankerne klarere. De er forbundet med halschakraen, hvilket betyder at safirerne kan være nyttige til at forstå dit indre jeg. Mens de leverer roligere energier, hjælper de dig også med at koncentrere dig og blive mere selvmotiveret. Safirer siges at have helbredende kræfter, der hjælper med fordøjelsesbesvær, fjerner apati og sløvhed.

Safirer symboliserer forpligtelse, troskab og ren kærlighed, hvilket gør disse ædelsten det perfekte valg til forlovelsesringe. De er også fødselssten for dem, som er født i september.

Rubin

En af de 4 vigtigste ædelsten, sammen med diamant, safir og smaragd. Rubinen tager sit navn fra sin farve, fra det latinske ord " rubeus" som betyder rød. De er tæt forbundet med safirer, da begge disse sten er af korund familien. Rubiner er en af de hårdeste sten med en hårdhed på 9.00 på Mohs-skalaen, hvilket kun gives til diamant og moissanite. Værdien af ​​disse ædelstene måles af de 4 C'er som de andre ædelstene - farve, skæring, klarhed og karat, herunder deres oprindelsessted. De mest værdifulde rubiner kommer i en mørkere, rig rød farve og bærer navnet "dueblod", og indeholder ingen gule eller blå nuancer. Nu til dags kan rubiner findes i Myanmar, , Madagascar, , Nepal, , Pakistan, , Tajikistan, Tanzania, Vietnam og USA.

Rubinerne er siden oldtiden blevet kaldt sten af ​​kærlighed og lidenskab, og betragtes som afrodisiakum og tiltrækker seksuel aktivitet. De menes at give energi og entusiasme, bekæmpe træthed og udmattelse. Rubiner gør tankerne klarere, forbedrer koncentrationen og øger motivationen. Disse ædelstene menes at være i stand til at afgøre argumenter, have forsoningens kraft og beskytte mod onde tanker. Rubiner siges at have helbredende kræfter, da de er forbundet med hjertechakraet, de antages for at afgifte krop og blod. De er hjælpsomme for hjertet, dæmper feber og behandler den begrænsede blodgennemstrømning.

Rubiner er fødselssten for dem, som er født i juli og en af ​​hovedstenene, som bliver valgt som forlovelsesringe på grund af deres stærke symbolik på lidenskab og kærlighed. De gives traditionelt i gave på 15 og 40 års bryllupsdag.

Sort Diamant

Naturlige sorte diamanter, som er klassificeret som en kostbar sten, er helt uigennemsigtige, og det er dét, der adskiller dem fra de fleste diamanter. De betragtes som ret værdifulde, da de er forbavsende smukke og anses for at være meget dyrebare. De er dog stadig mere overkommelige sammenlignet med andre farvede diamanter.

Der er modstridende myter og overbevisninger, når det kommer til de sorte diamanter og hvad de repræsenterer. Ifølge den indiske legnde, repræsenterer de Yama, dødens gud. Den italienske tro er imidlertid næsten i direkte modsætning, idet det hedder sig, at dette er forsoningsstenen - så det antages, at den sorte diamant kan hjælpe med at binde løse ender sammen i et forhold og få det til at fungere.

Karat - Karat er den vægtenhed, hvorved en diamant måles. Prisforskellen mellem forskellige sælgere er et resultat af forskellige årsager, for eksempel vil naturligt minerede sorte diamanter være dyrere, men stadig et billigere alternativ end diamanter i en anden farve. De sorte er ofte sværere at polere, og det kan påvirke slibningen.

Slibning - Naturligt minerede sorte diamanter ser faktisk meget uslebne ud, så de skal formes ved hjælp af forskellige metoder, og denne proces kaldes slibning eller polering. Dette gøres ved hjælp af et tyndt tandløst cirkulært savblad og handlingen af ​​"slibning" udføres af det diamantstøv, som selve bladet blev imprægneret med.

Klarhed - En stens klarhed angiver antallet af mangler eller indeslutninger, der findes i diamanten, men når det kommer til sorte diamanter, er det ikke så vigtigt, at de ikke bryder lyset så meget som de andre diamanter.

Farve - Naturlige sorte diamanter kan findes i det uslebne med denne nøjagtig samme sorte farve, hvilket resulterer i, at de er ekstremt populære på grund af deres sjældenhed. De skylder deres farve til grafitten, som dannede sig i den krystallinske struktur under diamantens dannelse. Naturligvis kommer de kun i én farveintensitet, Fancy Sort.

Hvid Safir

Klassificeret som en ædelsten kan hvide safirer lejlighedsvis bruges i stedet for diamanter, ikke kun på grund af ligheden eller fordi de er mere overkommelige, men fordi hårdheden af ​​den hvide safir er det næstbedste, kun overgået af diamanter. På Mohs-skalaen kommer de på en andenplads med en hårdhed på 9. Til sammenligning har diamanten en hårdhed på 10. I betragtning af at det er tilfældet, er denne ædelsten holdbar og velegnet til smykkefremstilling.

Ifølge den populære overbevisning bringer denne ædelsten visdom og styrke i ånden, den opfordrer en til at frigøre sine egne talenter og potentialer, mens de inspirerer individet til at leve med integritet, og holde sig i stand til deres egne idealer. Men også hvid safir er egnet til et løfte mellem elskere, da det symboliserer dem, der måtte opgive alt for hinanden og desuden afskrækker den jalousi i de tidligere stadier af partnerskabet eller ægteskabet.

Karat - Der er en forskel mellem diamanterne og safirerne generelt, når det kommer til karat. De kan begge være den samme karat, men de vil veje anderledes, hvor safir er den tungeste. Det anbefales, at hvis du er i tvivl om hvilken karat du skal vælge for en hvid safir, skal du overveje dens størrelse i millimeter.

Slibning - I modsætning til diamanter skal de hvide safirer slibes på en brugerdefineret måde, så stenenes unikhed kan bringes ud. Hver guldsmed vil sætte sin egen standard, når det kommer til safirslibning, og de vil sigte efter at fokusere på stenens farve for at sikre kvaliteten, da der ikke findes nogen standard "ideel slibning" til safirer generelt.

Klarhed - Ligesom andre er der en forskel, når man sammenligner klarhed mellem en hvid safir og en diamant. På grund af at safirer kommer fra et miljø, der er fyldt med spormineraler, som nemt kan påvirke selve ædelstenen, accepteres det at alle safirer vil have nogle indeslutninger. Øjenklar hvid safir er ekstrem sjælden.

Farve - det er ikke meget almindeligt, at safirer er hvide, og hvide safirer af god kvalitet, er endnu sjældnere. Disse sten kaldes "farveløse". Nogle af de hvide safirer kommer med en meget lys blå, lyserød eller gul farve.