Indlæser...

Perle Uddannelsen

Perle Uddannelsen

Perler er dannes som et resultat af en immunrespons inde i skallen på ​​visse bløddyr, der tjener som en forsvarsmekanisme mod en potentiel trussel, såsom en parasit eller en ydre trussel, der kan skade mantelvævet. Et lille stykke mantelvæv fra en donorskal transplanteres i modtagerskallen, hvilket forårsager dannelsen af ​​en perlesæk, hvor vævet aflejrer calciumcarbonat. Perler betragtes som et feminint smykke og er forbundet med månen og planeten Venus.

Størrelse

Perlestørrelse beskrives primært millimeter, snarere end deres vægt. Jo større størrelse, jo højere pris, men når det kommer til perlestørrelser, kan prisspringene være ujævne. Når størrelsen når skalaen 8-9 mm for diameteren og over, har priserne tendens til at stige meget mere i forhold til de lavere diameterintervaller.

Facon

Perler kan komme i runde og ovale faconer, de kan være pæreformede eller endda misdannede. De sidstnævnte går under navnet "barokkeperler". Symmetriske kugler eller symmetriske dråber er blandt de mest værdifulde faconer. Perlestørrelser ligger typisk mellem 2 mm og 16 mm i diameter, og denne størrelse afhænger kun af den type bløddyr, de dannes i.

Klarhed

En god kvalitet med hensyn til klarhed vil betyde, at perlerne kommer med den karakteristiske perleglans og der er skarpe og lyse refleksioner på deres overflade. De ville være glatte og pletfri og et passende lag af nacre ville være til stede for at øge holdbarheden.

Farve

Perler kommer i forskellige farver, fra hvid hele vejen til sort. Den naturlige farve er imidlertid resultatet af en kombination af flere faktorer, såsom den overordnede grundfarve på perlen, den ene eller flere farver, der overstiger kroppens farve, og også legen af lyse farver. Disse sidstnævnte kunne være en subtil kombination af farver såsom pink, grøn, blå eller endda sølv, og de vil ændre sig, når du bevæger perlerne i din hånd.