x
 
   

Smaragd

Smaragd (klassificeret som ædelsten) har en dyb og levende grøn farve. Den har fået sit navn fra det franske "Esmeraude” og det gamle engelske ord “Emeraude", som betyder "grøn perle".

 

Smaragd (klassificeret som ædelsten) har en dyb og levende grøn farve. Den har fået sit navn fra det franske "Esmeraude” og det gamle engelske ord “Emeraude", som betyder "grøn perle". Den er medlem af beryl familien, og tager sin farve fra spor af chrom og vanadium under dannelsen af stenen. Smaragd har desuden modermærker, hvilket betyder inklusioner og frakturer, der når overfladen. Disse inklusioner og stenens intense grønne farve gør den unik og speciel. På grund af sin kemiske struktur er smaragden lidt skrøbelig, og krakelerer nemt under facetteringen. Der blev dog udviklet en særlig "smaragd slibning" for at bevare smaragdens integritet, den blev populær i årenes løb også til andre ædelsten. Slibningen refererer til en typisk rektangulær form med facetter, så ædelstenens sande skønhed bringes til overfladen. Stenen udvindes normalt i Columbia og Uralbjergene i Rusland, Zambia, Indien, Madagaskar, Norge, Brasilien, Pakistan, Australien og USA.
Smaragd forlovelsesringe
Smaragd er med sin skønhed, sin dybe grønne nuance, en af de mest specielle ædelsten i verden, og har været en eftertragtet juvel i årtusinder. Dens skønhed bliver fejret i mange historier, myter og legender. Kleopatra, Egyptens dronning, er kendt for sin store beundring af smaragden. Den sættes også i forbindelse med Venus, den romerske gudinde for kærlighed, da de gamle romere mente, at smaragden legemliggjorde alle hendes kvaliteter; skønhed, frugtbarhed og godhed. Majs fødesten symboliserer fornyelse af liv og evigt forår. GLAMIRA vælger kun sten af høj kvalitet; farve, slibning samt klarhed kan påvirke en smaragds værdi.
Smaragd halskæder
Du kan finde smaragder i enhver form og karat på GLAMIRA til at pryde dit valgte smykke. Nogle smaragder kan have en gul-grøn tone, men GLAMIRA foretrækker dem med små eller ingen nuancer, da de mest værdifulde smaragder er dem uden nuancer og dem, som er så grønne som mulige. GLAMIRA skaber smaragd smykker ved at vælge ædelsten med en rigere mætning, hvilket betyder mere glans og bedre lys. Ikke kun øreringe, halskæder, armringe og smaragd ringe til kvinder men også ringe og manchetknapper til mænd tilbydes i GLAMIRAs kollektioner. Du skal først afgøre, hvilken legering du vil kombinere smaragden med, derefter skal du beslutte dig for en passende vægt i karat, og endelig kan du matche smaragd med petite sæt ædelsten som diamant eller safir. På denne måde kan du skabe dine egne smykker; et par smaragd øreringe eller et solitairevedhæng. Vælg en ring blandt smaragd forlovelsesringe, og du kan give det udsprungne grønne forår og håbets farve til den specielle kvinde i dit hjerte. Det er dig, der giver kombinationen af smaragdens strålende farve og GLAMIRAs design mening.
Smaragd øreringe
ANBEFALEDE PRODUKTER FOR DIG
boderOPDAG MERE