x
 
   

Diamant

Diamant, den mest værdsatte ædelsten, er den eneste ædelsten, der er skabt af blot et enkelt element.

 

Diamant, den mest værdsatte ædelsten, er den eneste ædelsten, der er skabt af blot et enkelt element. Den består udelukkende af kul, og kullets molekyler er bundet sammen med en perfekt symmetri i hver eneste retning. Diamantens hårdhed, 10 på Moh skalaen, skyldes denne ekstraordinære atomiske struktur. Den er så hård, at kun et værktøj fremstillet af en diamant kan skære i en diamant, det er ikke uden grund, at diamanten har sit navn efter det græske “adámas”, hvilket betyder brudsikker. Udover dens enestående hårdhed er diamanten berømt for sin fantastiske glans og perfekte spredning af lys. Diamantens skabelse og den tid der går under dannelsen, er også med til at gøre diamanten unik. De fleste diamanter dannes cirka 100 kilometer under jordens overflade, og transporteres til overfladen ved vulkanudbrud. I gennemsnit tager det 1 til 3,3 milliarder år at skabe en diamant.
Diamant forlovelsesringe
Diamanter blev først fundet og udvundet i Indien for 2400 år siden, og Indien er den første kommercielle producent af diamanter. I dag udvindes de primært i Sydafrika og Indien, men også i Brasilien, Canada og Australien. I det gamle Rom og antikke Grækenland mente man, at diamanter var guds tårer eller dele af ødelagte stjerner, som var faldet til jorden. Diamanter blev først nævnt i den romerske litteratur i det 1. århundrede e.Kr., her stod, at spidserne på Amors pile var dækket af diamanter. Diamanter blev båret som talismaner, da det mentes, at diamanter kunne beskytte mod ondskab. Den tro er afledt af en indisk mytologi, hvor diamanter mentes at blive skabt af lynnedslag i sten. I det 13. århundrede blev det ved lov forbudt i Frankrig at bære diamanter med undtagelse af konger og dronninger.
Diamanthalskæder
Den første diamantring fra en mand til en kvinde blev givet i 1477 af Østrigs ærkehertug til Maria Burgundy. Kendt som dronningen af ædelsten, og en ædelsten blandt dronninger er diamanten et symbol på magt, styrke , uskyld og uforkrænkelighed, levetid, uforanderlighed og lykke. Den er aprils fødesten, og bruges som en officiel 60 års bryllupsdags ædelsten, diamantbryllup. Hos GLAMIRA har diamanter en særlig plads i smykkernes designs, og de er udvalgte ifølge bestemte kriterier. Det første og vigtigste skridt til at vælge en diamant, der skal anvendes i GLAMIRAs produkter, er, at den overholder det etiske engagement; den skal være 100% konflikt-fri.

Se mere 

Diamantøreringe
ANBEFALEDE PRODUKTER FOR DIG
boderOPDAG MERE

Desuden evaluerer og klassificerer GLAMIRA diamanter i henhold til de 4C’er (farve, slibning, renhed og karat/vægt) bestemt ved GIA (Gemmological Institute of America) . Diamantens farve henviser til kombinationen af tre komponenter: nuance, mætning og tone. Farvekemaet for diamanter spænder fra D til Z. En perfekt diamant får betegnelsen D, og har ingen farve overhovedet. H er den mest passende farve både i forhold til pris og til harmonien i designene. Derfor er det primært diamanter med farven H, som du finder hos GLAMIRA. Diamantens slibning refererer til symmetri, proportionering og polering af en diamant, hvilket justeres under slibningsprocessen af ædelstenen efter den er blevet udvundet fra jorden. Dette gøres for at skabe det fremragende lysspil i en diamant. Slibningen opdeles i 3 forskellige graderinger; proportioner, polish og symmetri, og inddeles i 5 grupper; Fremragende, meget god, god, retfærdig og dårlig. Diamantens form angiver en stil eller et design såsom en prinsesseslebet diamant. Hos GLAMIRA kan du finde mange former bl.a. prinsesseslebet, rund, brilliant, pude, hjerte og oval, som du kan bruge til at personliggøre dine smykker.

Som resultat af den enorme varme og det store tryk dybt i jorden, som kullet bliver udsat for under dannelsen, har alle naturlige diamanter en række interne spor kaldet "inklusioner" og eksterne spor kaldet "pletter". Diamant renhed refererer til, hvor klar en diamant er, og omfatter bestemmelser for antallet af disse inklusioner, deres størrelser og position. For at finde et ideelt forhold mellem pris og kvalitet, er det vigtigt at vide, at små inklusioner i VVS1 til SI2 på karakterskalaen ikke skal være synlige for det blotte øje. GLAMIRA bruger altid diamanter i VS klarhed (meget få inklusioner) i sine smykker. Diamant karat er en måde, at bestemme diamantens størrelse på i forhold til dens vægt. En karat er en femtedel af et gram (0,2 g), og en diamant med en karat vejer 100 point.

GLAMIRA skaber unikke diamant smykker som halskæder, øreringe, manchetknapper samt forlovelsesringe og efterlader dem i dine hænder, for at du kan personliggøre dem efter dine ønsker. Diamant øreringe , herunder dråber, creoler eller diamant ørestikkere er en af de bedste muligheder, du har for at tilpasse smykkerne efter dine ønsker, så du kan bære dem for at understrege din skønhed. Du kan også have stykker af stjernerne rundt om din hals i form af en diamant halskæde . Du kan forvandle Amors uimodståelige pile tippet med diamanter til diamant forlovelsesringe og skyde den helt særlige kvinde i dit liv direkte i hjertet!