x
 
   
Sorte perlesmykker

Sorte perle

Perlen er den ældste kendte ædelsten, og den blev betragtet som den mest værdifulde i århundreder.

ANBEFALEDE PRODUKTER FOR DIG

Sorte perle

Perlen er den ældste kendte ædelsten, og den blev betragtet som den mest værdifulde i århundreder. Den har et farvespektrum fra hvid til sort, herunder sølv, creme, pink, champagne, (guld) grøn og blå.

Hvad der adskiller perlen fra andre ædelsten er, at den er af organisk materiale, der stammer fra et levende væsen - østers og bløddyr. Dens kemiske struktur indeholder calciumcarbonat i krystallinsk form, som er blevet deponeret i koncentriske lag. Da det er en naturlig organisk perle, findes den i mange former, og hver form er helt unik. Ligesom alle diamanter er forskellige fra hinanden, har hver perle en lille forskel i sin form. Den formes efter placeringen i bløddyret og kernen. Runde perler er dem, der er mest eftertragtede og de dyreste, da de er sjældne og "naturlige". Når man tænker på en perle, er det er en rund perle, man først ser for sig. Udover naturperler, er der også kulturperler, der dannes i østers og ferskvands muslinger. Værdien af en perle afhænger af mange faktorer såsom typen af perle, glans, form, farve, perlemor og størrelse. Perlens glans afslører kvalitet; en perle af høj kvalitet er så lys og skinnende, at du er i stand til at se din refleksion i den. Perlemor giver perlen sin farve og glans, den mest værdifulde perle er den med et tykt lag perlemor.

Perler er verdens ældste, mest eftertragtede og mest beundrede smykkesten, da de var de første, der blev opdaget. De blev nævnt i legender, tekster og anvendt i kunstværker i mange lande fra Egypten til Kina og Grækenland. Perlens første brug er dateret til omkring 3000 år før vores tidsregning i Egypten, hvor de kunne ses i malerier og skulpturer. I kinesiske tekster dateret 4000 år tilbage, blev de omtalt som ferskvandsperler, og det er stadig en accepteret definition. Det ældste perlesmykke er en 2.700 år gammel halskæde, som blev fundet i en dronnings grav fra det gamle Persien. Den er kendt som Susa-halskæden, og indeholder 3 rækker med 72 perler på hver. Perler bliver omtalt som månens tårer, og er junis fødesten, desuden er det også den sten, der tilknyttes stjernetegnet krebsen.