x
 
   
Gule safir smykker

Gul safir

Gul safir er klassificeret som en halvædelsten, og består af korund ligesom rubin. De små spor af jern i stenens kemiske struktur giver den en smuk nuance af gul.

Gul safir forlovelsesringe

Gul safir forlovelsesringe

Gul safir øreringe

Gul safir øreringe

ANBEFALEDE PRODUKTER FOR DIG
boderOPDAG MERE

Gul safir

Gul safir er klassificeret som en halvædelsten, og består af korund ligesom rubin. De små spor af jern i stenens kemiske struktur giver den en smuk nuance af gul. En beundringsværdig gul safir skal være gennemsigtig med en overflade, der funkler, og flatterende gengiver en solnedgangs smukke farver. Hvad der adskiller den fra andre safirer, er, at en gul safir af høj kvalitet ikke har nogen synlige inklusioner, mens andre safirer kan have flere indvendige inklusioner. Gul safir udvindes primært i Serendip, på øen Sri Lanka. Denne ø er rig på ædelsten, og er det første sted, hvor gul safir blev fundet. Gul safir blev ved et tilfælde fundet efter et stort regnskyl. Ordet serendipitet (heldige opdagelser) stammer fra denne begivenhed. Madagaskar, Tanzania, Indien og Australien er andre steder i verden, hvor gul safir forefindes. Den største gule safir, der er udvundet, vejer næsten 2.020 karat og kaldes Tomahawk Tiger.

I antikken var gul safir kendt som “hyacint”, og blev af singalesere kendt som “padparadscha”. Stenen har en særlig plads i indisk og vediske astrologi, og er navngivet “pukhraj”, hvilket betyder gule sten. Man troede at stenen gav sin bærer lys, fred og visdom. Ifølge hinduistisk tro er den planeten Jupiters sten, også kaldt Deva Guru - gudernes lærer. Derfor menes gul safir at lede en person i retning af lykke, visdom og tilfredsstillelse. Den er også forbundet med livet, frugtbarhed og ægteskab.

Hos GLAMIRA kombineres alle betydninger og gul safirs glans med mange legeringer, andre ædelstene og farver for at skabe gul safir smykker som ringe, øreringe, halskæder og flere. GLAMIRA tilbyder ædelsten af høj kvalitet, de er nøje udvalgte i overensstemmelse med de 4C’er (farve, slibning, renhed og karat/vægt) for maksimal skønhed. Når den bliver sat i smykker og metaller, især hvid- og gult guld, funkler gul safir fra alle vinkler. Du kan lade den oplyse din hånd som en gul safir ring eller lade solens stråler varme dit ansigt med et par gule safir øreringe. Du kan også skrive din egen kærlighedshistorie inspireret af ædelstenens betydning og personliggøre en gul safir forlovelsesring til dagen, hvor du skal fri til din eneste ene. GLAMIRA vil lade dig mærke lyset fra Jupiter på din hud.