x
 
   
Ildopal smykker

Ildopal

Ildopal er den gennemsigtige form af opal, og som andre opaler består den af kiselsyre med et relativt højt vandindhold.

Ild opal forlovelsesringe

Ild opal forlovelsesringe

Ild opal øreringe

Ild opal øreringe

ANBEFALEDE PRODUKTER FOR DIG
boderOPDAG MERE

Ildopal

Ildopal er den gennemsigtige form af opal, og som andre opaler består den af kiselsyre med et relativt højt vandindhold. Stenen er opkaldt efter sin farve, og navnet stammer fra det romerske ord »opalus«, relateret til Ops, som var Saturns hustru, gudinden for frugtbarhed. Det er en halvædelsten, og den er sammensat af vandholdig silica og hulrum, hvilket giver udstråling og intensitet til stenen. Den har en indre struktur, der får stenen til at afbøje lys og dermed udstråle en vifte af farver. Afhængigt af de betingelser hvorunder stenen blev dannet, har ildopal forskellige farver varierende fra gul og orange til den røde farve, stenen brænder for.

Jo mere intens stenens krop er i farven, altså jo mere ild den besidder, des mere værdifuld er ildopalen. Den findes først og fremmest i Brasilien, men ildopalen mines også i Honduras eller Guatemala, USA, Canada, Australien, Etiopien og Tyrkiet. Ildopalen optræder i mange legender, og er især berømt i Mexico. Hos Mayaerne og aztekerne troede man, at en ædelsten med så stor livlighed kun kunne komme fra vandene i paradis. Derfor kaldte de den “quetzalitzlipyollitli”, hvilket betyder paradisfuglens sten. De brugte stenen til rituelle formål, og i dag er den Mexicos nationale ædelsten. Det siges, at Kleopatra bar et sæt ildopaler for at tiltrække Marcus Antonius, herskeren over Rom, og at Dronning Victoria brugte opal smykker som beskyttelse mod det onde og fjender. Med et væld af farver og som symbolet på himmelsk skønhed er ildopal oktobers fødesten.

Da kvalitet er det første skridt, GLAMIRA sikrer for at skabe specielle ildopal smykker som ringe, øreringe, halskæder og manchetknapper, leveres GLAMIRAs ildopaler i AAA kvalitet og med en næsten rød farve. Stenen udlåner sin charme og skønhed til de smykker, de sættes i, og derfor er ildopal en perfekt sten til at bruge med enhver legering og i alle designs. Ved at bære et par ildopal øreringe, du selv har personliggjort, kan du høre lyden af floderne i paradis. Eller du kan tiltrække dit livs kærlighed, herskeren over dit hjerte, med en ildopal ring som Kleopatra gjorde det! Lad GLAMIRA gøre dit liv til et helligt ritual af genialitet.